A Weber füstölő kemence ellenőrzött hőmérsékletű, füstös környezettel rendelkezik, így az étel lassan, alacsony hőmérséklet mellett készül el a faszénen.
A jó Smoker legfőbb ismertetőjele, hogy a hőmérsékletet 8-10 órán keresztül egyenletesen 90°C és 100°C között tartja, a Smokey Mountain ezt könnyedén teljesíti. Az állítható szelepekkel szabályozható a levegő beáramlás nagysága és szabályozák a tüzelőanyag-fogyasztást, így állandó hőmérsékletet tartanak fenn, anélkül, hogy a tüzet felügyelni kellene.
A rozsdaálló kemenceajtón keresztül egyszerűen és kényelmesen utántölthető a tüzelőanyag. A porcelán-zománc bevonatú vizestál vízpárát visz be a füstölőeljárásba, így a hús zsenge és szaftos marad. A két grillrostély elegendő helyet nyújt pl. egy pulyka és egy nagy darab sonka egy időben történő füstöléséhez.
Nagyon sokoldalúan használható:
- kisebb és közepes húsok lassú sütése füstöléssel vagy grillezése füst nélkül 2 rácson
- nagyobb húsok lassú sütése füstöléssel vagy grillezése füst nélkül 1 rácson (egész pulyka, amerikai marha szegy - 6kg)
- halak lassú sütése füstöléssel vagy grillezése füst nélkül 2 rácson (angolna, makréla)
- zöldségek lassú füstölése vagy szárítása füst nélkül 2 rácson ( zöldség, chips)
- gyümölcsök lassú füstölése vagy aszalása füst nélkül 2 rácson (körte, szilva, stb.)
A fényképek egy része egy üzembentartott készülékről készültek a mindennapokban és a használatot mutaják.
2 grillrács egyenként 47cm átmérőjű
3kg felizított eredeti Weber brikettel 6 egész óra grillezési üzem idő
Eredeti amerikai gyártmány, 10 év gyártói garancia.
A prémium gyöngyvászon takaróhuzat tartozék.